Ytbehandling och färg

Den färg vi använder som standardfärg för topplacken är bruten i NCS S 0502-Y (lätt bruten vit), vilket är den vanligaste färgen på fönster och även den vanligast förekommande färgen när du köper färdigmålade lister, foder, dörrar, mm i bygghandeln.

Ytbehandling och färg - Hantverk, handslipat - RegalfönsterFör att få en så tålig och fin yta som möjlig på våra runda fönster och halvmånefönster, så slipas alla trädetaljer först för hand innan den vackra eken behandlas med grundfärg.
Grundfärgen läggs på flera gånger och varvas med ytterligare handslipning för att se till att inga ojämnheter förekommer innan den slutliga ytbehandlingen med topplack i önskad NCS-nyans görs.

Vår topplack NCS S 0502-Y har ett glansvärde mellan 30-40 och är en industriell kvalitetsfärg som tillverkas av Akzo Nobel. När du beställer något av våra fönster kan du istället för vår standardfärg, NCS S 0502-Y,  välja någon av alla de NCS färger som finns.

NCS – En internationellt erkänd färgstandard

Ytbehandling och färg - NCS Index - Regalfönster

NCS – Natural Colour System® är ett vetenskapligt baserat färgsystem som möjliggör för exakt färgkommunikation mellan designers och tillverkare, återförsäljare och kunder.

Samma färg måste kunna åstadkommas i olika material på olika produkter oavsett vem som är  tillverkare. Färgens exakthet när det kommer till funktion är mycket viktig. Detta för att färgen på alla skyltar för nödutgångar, färgmärkning av kanyler inom sjukvården eller färgen på vår svenska flagga skall vara samma oavsett vem som är tillverkare. Detta möjliggörs genom nationella och internationella standarder som myndigheter och industrier gemensamt kommit överens om. Dessa standarder beskriver färgerna på ett noggrant och entydigt sätt. (SIS, ISO, CEN och CIE är några av de viktigaste standardiseringsorganisationerna).

NCS är ett standardiserat färgkommunikationssystem vars färgbeteckningar och exakta färgprover ger industrin de hjälpmedel som behövs för att alltid kunna åstadkomma rätt färg på viktiga produkter. Det gör också att man kan köpa dörren till sitt hus från en tillverkare och fönster från en annan utan att behöva oroa sig för att de inte kommer att ha samma färgnyans.

Ytterligare information om NCS – Natural Colour System® finner du här.

Copyright © 2024 Regalfönster. Alla rättigheter förbehålls.