Våra fönster i detalj

Vår hängivenhet till kvalitet syns i varje liten detalj, vi väljer omsorgsfullt ut vårt råmaterial i vit ek, och ser till att varje del är kvistfri och har en bra ådring. Vi provar oss fram för att hitta de stabilaste gångjärnen och de bästa beslagen, till den eleganta och tåliga ytfinishen på våra målade produkter väljer vi den bästa färgen för det Svenska klimatet. 

Våra fönster i detalj - Runt öppningsbart fönster - Sprängskiss - RegalfönsterAtt tillverka ett runt öppningsbart fönster kräver många timmar och många delar. Här nedan får ni en liten inblick i hur våra runda fönster blir till.

Trädetaljerna, stommen i våra fönster

Vid tillverkning av vår träfönster använder vi oss av utvalda bitar av vit ek som är kvistfria och har bra ådring. För bästa hållfasthet och styvhet så lamellimmar vi ihop flera träbitar, till vårt runda öppningsbara fönster används totalt 64 tillpassade ekstycken.

Våra fönster i detalj - Detaljbild trästomme - RegalfönsterInnan dess träbitar limmas samman så kapas de till rätt storlek genom bland annat girning, hyvling och figursågning. Därefter så är det dags för fräsning av det hoplimmade trästycket, detta görs med hjälp av en CNC-fräs med hög precision. Där utförs planfräsning av trästycket och sedan fräsning av den slutliga formen med alla detaljer, som tex infräsning av beslag, tätningslister mm.

Trots att vi har en maskinpark som är anpassad för högsta noggrannhet och bästa kvalité så har vi valt att ha kvar det manuella hantverk som innebär tillpassning, slipning, målning och hopsättning av alla delar, ett hantverk som ger våra fönster den slutgiltiga höga kvalité och finish som vi eftersträvar.

Efter det att trästommen och övriga trädetaljer är klara så ytbehandlas de innan de monteras ihop och sedan förses med energiglas och kvalitetsbeslag för att bli ett komplett fönster. Mer om dessa detaljer kan ni hitta i menyn till vänster.

Copyright © 2024 Regalfönster. Alla rättigheter förbehålls.